Helhetslösning

Vill du veta mer? Kontakta oss FÖR ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK!

HELHETSLÖSNING

Att få bygga en pool i sin trädgård är för många en önskedröm. Det man behöver veta är att det inte är helt okomplicerat och kräver en del byggkunskap med tillhörande projektledning.

Poolmakarna är rätt leverantör till dig när du går i tankarna om att bygga en thermopool. Alltså en nedgrävd betongpool eller en ovanmarkspool i betong. Vi erbjuder totalentreprenad med hela projektledningen eller delentreprenad där du själv gör delar av arbetet. Vi skräddarsyr en poollösning som passar just dig beroende på hur mycket du vill göra på egen hand. 

Vi fokuserar på hållbarhet, hög kvalitet och driftsäkerhet. Vi bygger våra pooler i thermoblock, även kallat styroporblock. Blocken armeras och fylls sedan med betong. Tillsammans med en dränerad markbädd och en gjuten bottenplatta, på detta sätt får en riktigt bra konstruktion som håller i generationer. 

Kontakta oss på så hittar vi en lösning som passar dig!

Spela videoklipp

SÅ HÄR ARBETAR VI

1. GENOMGÅNG AV DITT POOLPROJEKT MED EN SÄLJARE

Det första vi gör är att vi börjar med ett samtal där vi tillsammans går igenom förutsättningarna för just din pool. Vi går igenom om du vill ha totalentreprenad eller om du vill göra delar av projektet själv. För att kunna få fram en offert behöver vi nu gå igenom era önskemål gällande utrustning, placering av poolen och när ni vill ha projektet klart.

Vi tittar nu även på markförhållanden och hur ett markarbete på din tomt lämpligast skall utföras.

2. DU FÅR EN OFFERT FRÅN POOLMAKARNA

Offerten levereras med priser och förklaringar på vad som ingår i ditt projekt. Om du har valt att Poolmakarna skall göra allt från grävning till nyckelfärdig pool, får du ett indikationspris på markarbetet där vi uppskattat vad denna delen kommer att hamna på. Om du tycker att vår offert känns som en bra lösning för dig kommer vår markentreprenör hem till dig för att bekräfta att vi ligger rätt i våra kalkyler och för att spika eller justera priset.

3. GODKÄND OFFERT

När offerten är godkänd får ni ett ordererkännande med redovisning av överenskommelsen gällande markarbete, produkter och själva projektplaneringen. Allt för att ni skall ha koll på vad som sker och när. Vi ser då även till att kontroller kring bygglov och annat som kan behöva göras innan byggstart utförs på ett korrekt sätt. Du ansvarar sedan själv för att  ansökningar som krävs lämnas in och behandlas före byggstart. I de flesta fall krävs inga ansökningar.

4. MARKARBETE

Efter att vi tillsammans har spikat viktiga datum drar vi igång hela byggprojektet. Etablering, grävning och bortforsling av material görs. Underlagsarbete med dränering och stabil markbädd behövs för att kunna placera bottenplattan och stommen på.

5. GJUTNING AV POOL

När markarbetet är klart skall poolens ryggrad (betongplatta och stomme) ta form och byggas. Att detta byggs enligt EU-norm är för oss självklart då vi vet att det borgar för en lång hållbarhet och ett problemfritt poolägande. I samband med att poolstommen gjuts installerar vi också pooldetaljer såsom bräddavlopp, inlopp och LED-lampor.

6. MONTERING AV POOLDETALJER

Reningsverk, värmedetaljer och eventuell extrautrustning monteras ihop med övriga cirkulationsdetaljer. Nu monteras poolens liner som antingen är platssvetsad eller måttsydd/svetsad på fabrik beroende på vad du har valt. Poolen skall nu även fyllas med vatten.

7. FÄRDIGSTÄLLANDE OCH KONTROLL SAMT ÖVERLÄMNING

Självklart skall allt vi installerat fungera som det bör, vi gör därför en komplett kontroll före överlämnande till dig som köpare. Instruktioner för hur du bäst sköter din pool överlämnas. Poolen är nu i praktiken klar för att ni skall kunna ta ert första bad, men vi anser att det blir absolut skönast att bada när du har fått upp temperaturen till 28 grader.

8. MONTAGE POOLTÄCKNING

Om du har köpt en lamelltäckning eller ett pooltak kan denna monteras först efter att omgivande trall eller stenläggning är klart. Poolmakarna monterar då överliggande pooltäckningar när din snickare eller stenläggare är klar med sitt arbete. Om du har en lamelltäckning som är nedsänkt i poolen kan den monteras tidigare.

9. LÖPANDE DRIFT & UNDERHÅLL

Vi finns tillgängliga för våra poolkunder och utför service och underhåll. Om du önskar så tecknar vi ett underhållsavtal där vi tar ansvar för vår-öppning och höst-stängning av poolen och i samband med dessa tillfällen gör vi funktionskontroll på all monterad utrustning.

Vill du veta mer? Kontakta oss FÖR ETT KOSTNADSFRITT HEMBESÖK!