top of page
1 Pool med helentreprenad Toppbild.jpg

Bygga pool med totalentreprenad

Bygga pool med helentreprenad – Därför väljer många att göra det med oss

Våra främsta tillgångar är vår kunskap, våra erfarenheter och våra medarbetare. När du anlitar oss för totalentreprenad för din pool får du tillgång till dessa i varje del av processen. Att själv försöka bygga en pool kan både ta lång tid och bli kostsamt om allt inte går som tänkt. Dessutom blir en proffsbyggd pool så gott som alltid bättre och snyggare.

Hör vad några av Poolmakarnas kunder säger om att bygga pool med helentreprenad.

Att få bygga en pool i sin trädgård är för många en önskedröm. Det man behöver veta är att det inte är helt okomplicerat och kräver en del byggkunskap med tillhörande projektledning. Poolmakarna är rätt leverantör till dig när du går i tankarna om att bygga en thermopool. Alltså en nedgrävd betongpool eller en ovanmarkspool i betong. Vi erbjuder totalentreprenad med hela projektledningen eller delentreprenad där du själv gör delar av arbetet. Vi skräddarsyr en poollösning som passar just dig beroende på hur mycket du vill göra på egen hand. 

Vi fokuserar på hållbarhet, hög kvalitet och driftsäkerhet. Vi bygger våra pooler i thermoblock, även kallat styroporblock. Blocken armeras och fylls sedan med betong. Tillsammans med en dränerad markbädd och en gjuten bottenplatta, på detta sätt får en riktigt bra konstruktion som håller i generationer.

Bygga pool med helentreprenad – Så här går det till

Genomgång av ditt poolprojekt med en säljare

Det första vi gör är att vi börjar med ett samtal där vi tillsammans går igenom förutsättningarna för just din pool. Vi går igenom om du vill ha totalentreprenad eller om du vill göra delar eller hela projektet själv. För att kunna få fram en offert behöver vi nu gå igenom era önskemål gällande utrustning, placering av poolen och när ni vill ha projektet klart. Vi tittar nu även på markförhållanden och hur ett markarbete på din tomt lämpligast skall utföras.

1a Genomgång av ditt poolprojekt med en säljare1.jpg

Du får en offert från Poolmakarna

Offerten levereras med priser och förklaringar på vad som ingår i ditt projekt. Om du har valt att Poolmakarna skall göra allt från grävning till nyckelfärdig pool, får du ett indikationspris på markarbetet där vi uppskattat vad denna delen kommer att hamna på. Om du tycker att vår offert känns som en bra lösning för dig kommer vår markentreprenör hem till dig för att bekräfta att vi ligger rätt i våra kalkyler och för att spika eller justera priset.

2 Offert-fran-Poolmakarna.jpg

Efter godkänd offert

När offerten är godkänd får ni ett ordererkännande med redovisning av överenskommelsen gällande markarbete, produkter och själva projektplaneringen. Allt för att ni skall ha koll på vad som sker och när. Vi ser då även till att kontroller kring bygglov och annat som kan behöva göras innan byggstart utförs på ett korrekt sätt. Du ansvarar sedan själv för att  ansökningar som krävs lämnas in och behandlas före byggstart. I de flesta fall krävs inga ansökningar.

3 armering och gjutning poolstomme.jpg

Dags för markarbete

Efter att vi tillsammans har spikat viktiga datum drar vi igång hela byggprojektet. Etablering, grävning och bortforsling av material görs. Underlagsarbete med dränering och stabil markbädd behövs för att kunna placera bottenplattan och stommen på.

4 Armering och gjutning av betongplatta och poolstomme .jpg

Armering & gjutning av betongplatta och stomme

När markarbetet är klart skall poolens ryggrad (betongplatta och stomme) ta form och byggas. Att detta byggs enligt EU-norm är för oss självklart då vi vet att det borgar för en lång hållbarhet och ett problemfritt poolägande. I samband med att poolstommen gjuts installerar vi också pooldetaljer såsom bräddavlopp, inlopp och LED-lampor.

5 STOMME-5305.jpg

Montering av pooldetaljer, reningsverk och värmelösning

Reningsverk, värmedetaljer och eventuell extrautrustning monteras ihop med övriga cirkulationsdetaljer. Nu monteras poolens liner som antingen är platssvetsad eller måttsydd/svetsad på fabrik beroende på vad du har valt. Poolen skall nu även fyllas med vatten.

6 Gjutning av poolstomme.jpg

Färdigställande och kontroll samt överlämning.

Självklart skall allt vi installerat fungera som det bör, vi gör därför en komplett kontroll före överlämnande till dig som köpare. Instruktioner för hur du bäst sköter din pool överlämnas. Poolen är nu i praktiken klar för att ni skall kunna ta ert första bad, men vi anser att det blir absolut skönast att bada när du har fått upp temperaturen till 28 grader.

7 Armering och gjutning av betongplatta och poolstomme .jpg
8 Pool överlämnas till köpare.jpg

Montage pooltäckning

Om du har köpt en lamelltäckning eller ett pooltak kan denna monteras först efter att omgivande trall eller stenläggning är klart. Poolmakarna monterar då överliggande pooltäckningar när din snickare eller stenläggare är klar med sitt arbete. Om du har en lamelltäckning som är nedsänkt i poolen kan den monteras tidigare.

9 Färdig thermopool med helentreprenad.jpg
10 Färdig thermopool med helentreprenad.jpg

Löpande drift & underhåll av din pool

Vi finns tillgängliga för våra poolkunder och utför service och underhåll. Om du önskar så tecknar vi ett underhållsavtal där vi tar ansvar för vår-öppning och höst-stängning av poolen och i samband med dessa tillfällen gör vi funktionskontroll på all monterad utrustning.

 

Självklart är det mycket annat som behöver fungera och lösas under själva poolbyggnationen men det behöver du inte tänka på om du väljer att bygga pool med helentreprenad och med oss på Poolmakarna. Du är mycket välkommen att kontakta oss för konsultation och offert.

Kontakta oss för mer information

11 Färdig thermopool med helentreprenad.jpg
12 badklar pool.jpg
bottom of page