top of page
Benny Wallen-1773.jpg

Poolprodukter

Bar cover

Det lätta och mer ekonomiskt fördelaktiga alternativet när det gäller pooltäckning. Poolen täcks helt av en stark PVC-duk och skyddas från att blad, gräs och annat organiskt material kommer ned i poolen med och påverkar vattenkvalitén. I väven sitter insydda aluminiumstänger som stabiliserar täckningen. Vev med utväxling att sätta på täckningens rullstång medföljer naturligtvis.

Läs mer om bar cover

Poolmakarna-barcover.jpg

Lamelltäckningar

Estetiskt tilltalande och säker täckning, oberoende om du väljer modell som är nedsänkt i poolen eller modell som monteras på snygga ben utanför poolens kortända. PVC-lamellerna (finns även i transparenta polykarbonat-versioner) kan fås i olika färger. Alla modeller är motordrivna och kan fås med olika typer av låsmekanismer. De kan beroende på modell fjärrstyras eller öppnas/stängas med nyckelbrytare.

Läs mer om lamelltäckningar

large-Rollenergy_HD_11_2018.png

Pooltak

Alla våra snygga och högkvalitativa pooltak kommer färdigmonterade direkt från fabrik. De olika sektionerna skall passa perfekt i varandra och därför är de provmonterade på fabriken två gånger innan leverans. En gång innan lackning av aluminiumprofilerna och en gång efteråt. Alltid med samma delar för bästa slutresultat. Taken är starka, snygga och ger dig marknadens högsta snölasttålighet. Du kan vara lugn hela vintern, oberoende snömängd på ditt tak. Vi har en rad olika modeller och storlekar.

Läs mer om våra pooltak

Poolmakarna-projekt_edited.jpg
Screen Shot 2022-02-18 at 12.18.00 PM.png

Reningsverk

 

För att garantera rent vatten och göra handhavandet smidigt måste produkterna man använder samspela bra sinsemellan. Poolmakarna använder filter bara från välkända leverantörer och cirkulationspumpar som drar under hälften så mycket energi som de vanligaste på marknaden. Detta energi-optimerar din poolmiljö. Du kan spara 2000–3000 kWh per säsong på val av rätt cirkulationspump. Om du vill kan du även få en frekvensstyrd pump. Det möjliggör att du kan välja flöde utefter badfrekvens och reningsbehov. Man sparar i längden många sköna slantar på detta.

Klorautomatik

 

Enkelt och tillförlitligt. Klortillsättning och pH-korrigering sker per automatik. pH-värdet såväl som det fria klorvärdet visas digitalt i en display för att det lätt skall kunna kontrolleras av dig som användare. Du kan i din mobiltelefon följa pH-värde, det fria klorvärdet samt temperatur i din pool. Du kan där även få uppmaningar om att korrigera det värde som eventuellt är fel.

Screen Shot 2022-02-18 at 12.18.09 PM.png
Screen Shot 2022-02-18 at 12.18.15 PM.png

UV-Rening

 

Med UV-rening får du en säker och effektiv desinfektion av ditt poolvatten. UV-lampan producerar kortvågig ultraviolett UVC-strålning med 254 nm våglängd. Denna våglängd är optimal för att neutralisera bakterier, virus och alger. Resultatet blir ett lägre klorbehov, vilket ger en behagligare miljö för de badande som slipper röda ögon, klorlukt. Risken för allergibesvär minskar. (Då UV-enheten både sönderdelar bundet och fritt klor, bör denna inte användas ihop med klorautomatik. Automatiken kommer då kräva mer klor än som är nödvändigt för att uppnå bra vattenkvalitet.

Belysning

 

Historiskt sett har privatpoolen och även den publika, bestyckats med stora 300w halogenlampor. Numera har man ersatt dessa med LED i samma nischer som ger bättre ljus till lägre driftskostnad.

Poolmakarna går steget längre. Tänk er bara ett mysigt hem idag. Där har man punktbelysning som, inte bara lysrör i taket. Hellre än att sätta in två stora lampor, ett lämpligt antal mindre LED-spotlights med RGB-funktion i poolväggen för att fylla er pool med effektfullt ljus. Detta till lägre driftskostnad. Finns både i rostfritt och plastinfattning.

Screen Shot 2022-02-18 at 12.18.29 PM.png

Liner

 

Linern är poolens tätskikt och även den yta som ger poolen ett utseende. Vi har alla marknadens vanliga varianter och kan även erbjuda platssvetsad liner. Den är mer hållbar och värmetålig: Lämplig om man t.ex. vill ha varmare än 30 grader i vattnet.

Vi tittar tillsammans på vilken liner som passar dig bäst.

Poolvärmepump

 

I de allra flesta fall är den moderna Inverter-värmepumpen det bästa valet. Detta för att du skall ha en så låg energiåtgång som möjligt när poolvattnet värms upp och sedan hålls i rätt temperatur hela badsäsongen. Trots att den står nära din badmiljö stör den inte ljudmässigt.

Du slipper dessutom störa din villas befintliga värmeanläggning. Denna är ju oftast dimensionerad för att värma ditt hus och producera varmvatten till detta, inte värma poolvatten. Poolvärmepumpen är ju gjord just för detta ändamål.

Vi ser till att du får en värmelösning som är optimal för din pool.

Screen Shot 2022-02-18 at 12.18.51 PM.png
Screen Shot 2022-02-18 at 12.18.57 PM.png

Rostfria detaljer

 

För att få det snyggaste slutresultatet och längst hållbarhet tycker vi att det är bäst att använda sig av rostfria detaljer i poolen. Detta gäller belyning, inlopp, breddavlopp. Om du väljer att utrusta din pool med Jet-Stream finns även detta i rostfritt utförande.

Jet-stream

 

Med en Jet Swim monterad i poolen får du ut lika mycket träningseffekt som i en stor bassäng. Genom att simma ”på stället” i poolen tränas såväl teknik, styrka och uthållighet. Jet Swim fungerar även som massage och som förebyggande eller rehabiliterande muskelträning.

Vi har flera varianter och modeller, låt oss titta på dina önskemål och behov så du får en lösning som passar just dig.

Screen Shot 2022-02-18 at 12.19.09 PM.png

Poolrobot

 

En bra vän som tar hand om det som inte skall vara kvar i poolen.

Den städar poolens botten och har en uppsamlingskassett som är lätt att tömma. Poolroboten är lätthanterlig och smidig att stuva undan då den inte används. Vi har en rad olika modeller och skall självklart hitta en modell som passar ditt behov.

bottom of page