Våra Thermopooler

Thermopool eller Styroporpool

Vår erfarenhet säger att den viktigaste delen av en pool är själva stommen och grunden. Vi arbetar därför med en riktig betongkonstruktion som vi vet håller för vårt svenska klimat. Poolmakarna har valt att arbeta uteslutande med den konstruktionsstarka och ekonomiskt tilltalande Styroporpoolen, eller Thermopool som är en annan benämning för denna produkt. Styroporpoolen har allt som säkerställer stabilitet, isolering och hållbarhet i en poolstomme. Du som bygger en betongpool eller Thermopool och som har en korrekt dränerad markbädd och en betongplatta, kan räkna med att den håller i många år. Vi bygger i första hand Thermopool med totalentreprenad då vi vet du kommer att bli riktigt nöjd med resultatet.

 

En av de viktigaste punkterna i den nya Europastandarden SS-EN 16582 2015 är att en poolstomme skall vara självbärande, det vill säga tåla det vattentryck som kommer inifrån och den skall heller inte deformeras av det yttre marktrycket om man tömmer poolen på vatten. Med en thermopool som byggs med styroporblock, armeras och fylls med betong kan du bygga som nedgrävd pool eller som en ovanmarkspool.

En annan viktig sak är att den skall vara byggd så att det inte finns någon risk för galvaniska strömmar. Tyvärr säljs och monteras flera pooler varje dag utan en tanke på, att de i längden kommer utsättas för korrosion på något sätt. Därför är det viktigt att genomföringar, som bräddavlopp, inlopp och lampor, sätts in i stommen och isoleras. På så sätt kommer de inte i kontakt med betongarmeringen. Detta för att inte riskera galvaniska strömmar som påverkar armeringen negativt korrosionsmässigt. 

Vi kan leverera flera lösningar till dig som skall bygga pool. Beroende på om du vill göra delar av projektet själv som markarbete och gjutning av betongplatta, eller vill att vi skall göra hela projektet för dig. Många av våra kunder vill inte göra något överhuvudtaget i poolprojektet, då levererar vi en totallösning där vi gör allt från markarbetet till badfärdig pool.  För dig som vill göra allt på egen hand, levererar vi en komplett poolpaketslösning där allt som du behöver medföljer.

Vi guidar dig igenom de produkter och lösningar som finns för att du skall få en pool som passar dina familjeförhållanden. Vi skapar förutsättningarna för att du skall få ett bekymmersfritt poolägande. 

Kontakta oss så berättar vi mer.

Poolmakarna-thermopool.png