Våra Thermopooler

Thermopool eller Styroporpool

Poolmakarna arbetar uteslutande med den konstruktionsstarka och ekonomiskt tilltalande Styroporpoolen, eller Termopool som är en annan benämning för denna produkt. Styroporpoolen har allt som säkerställer stabilitet, isolering och hållbarhet i en poolstomme.

En av de viktigaste punkterna i den nya Europastandarden SS-EN 16582 2015 är att en poolstomme skall vara självbärande, det vill säga tåla det vattentryck som kommer inifrån och den skall heller inte deformeras av det yttre marktrycket om man tömmer poolen på vatten. 

En annan viktig sak är att den skall vara byggd för att ta bort risken för galvaniska strömmar. 

Tyvärr säljs och monteras flera pooler varje dag utan en tanke på, att de i längden kommer utsättas för korrosion på något sätt på grund av galvaniska strömmar. 

Poolmakarna ser till att genomföringar som bräddavlopp, inlopp och lampor, sätts in i stommen och isoleras så de inte kommer i kontakt med betongarmeringen. Detta för att inte riskera galvaniska strömmar som påverkar armeringen negativt korrosionsmässigt. 

Vi kan leverera flera lösningar till dig som skall bygga pool beroende på om du vill göra delar av projektet själv som markarbete och gjutning av betongplatta, eller vill at vi skall göra hela projektet.

De flesta av våra kunder vill inte göra något överhuvudtaget i poolprojektet, då levererar vi en totallösning där vi gör allt från markarbetet till badfärdig pool.  

Vi guidar dig igenom de produkter och lösningar som finns för att du skall få en pool som passar dina familjeförhållanden. Vi skapar förutsättningarna för att du skall få ett bekymmersfritt poolägande. 

Kontakta oss så berättar vi mer.

Vill du veta mer? Kontakta oss på Poolmakarna